| Fenyőmagos sült pisztráng receptHúsételek Hozzávalók: 15 dkg vaj, 3 citrom, 10 dkg fenyőmag, 10 szem borókabogyó, 6 db ötcentis fenyőágdarab, 6 konyhakész pisztráng, só és frissen őrölt bors, 2 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál gin. Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és a gördülékeny ügymenet érdekében előkészítjük a hozzávalókat. A vaj felét folyósra olvasztjuk a mikróban, a citromokat héjastul vékony szeletekre vágjuk, a fenyőmagot pedig kevergetve aranybarnára pirítjuk egy száraz serpenyőben. Következnek a borókabogyók: vagy beleszórjuk a szemeket egy mozsárba, és abban törjük őket durvára, vagy erős nylonzacskóba tesszük, és sodrófával vagy klopfolóval megcsapkodjuk. A fenyőágdarabkákat jól megmossuk, és papírtörlőn leszárítjuk. Indulhat az alkotás. A pisztrángokat megmossuk, szárazra töröljük, és kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk. A hasukba szórjuk a durvára tört borókabogyót, beléjük tömködjük egyenletes elosztásban a vékony citromszeleteket, és elrejtünk bennük egy-egy fenyőágat. A sütéshez előveszünk egy akkora tepsit, amelyikben elférnek majd egymás mellett a halak, és kikenjük az alját kevés olvasztott vajjal. Belefektetjük a megtöltött pisztrángokat, rájuk öntjük a maradék olvasztott vaj felét, és köréjük locsoljuk a gint. A tepsit lefedjük alufóliával, betesszük a sütőbe. A pisztrángokat 15 percig sütjük, aztán leszedjük róluk a fóliát, meglocsoljuk őket a maradék olvasztott vajjal, és most már cabrió-üzemmódban, azaz alufólia nélkül kerülnek vissza további 10-15 percre a sütőbe, hogy szépen megpiruljanak. Tálalás előtt rájuk szórjuk az aranybarna fenyőmagot, alaposan megborsozzuk őket, és köréjük pakolunk néhány szaftos citromgerezdet. 6 adag lesz belőle. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |