| Sóburokban sült pisztráng receptHalas ételek Hozzávalók: 2 személyre 2 konyhakész pisztráng só és frissen őrölt fekete bors 2 citrom 1 csupor friss kakukkfű 1 kiló nagy szemű tengeri só Elkészítés: Először bekapcsolom a sütőt 200 C-ra (gázsütőn ez a 6-os fokozat). Aztán kiveszem a hűtőből a pisztrángokat és megmosom és papírtörölközővel megtörölgetem őket. A halakat megsózom belül és szórok rájuk frissen őrölt fekete borsot is. Utána mindkettőt megtömködöm sok-sok friss kakukkfűvel, annyival, hogy szinte kidagad a halból. Gyorsan felszeletelem még az alaposan megmosott citromokat is, és a szeleteket is beletuszakolom a halakba. Beleszórok annyi sót egy tepsibe, hogy az 2 centi vastagon álljon benne, aztán ráteszem a kakukkfűvel és citromszeletekkel megtömködött pisztrángokat. Utána ráöntök még sót, hogy elfedje a halakat és meg is spriccelem ezt a záróréteget kis vízzel, hogy jó kis sókéreggé süljön majd össze. Mehet is az egész a sütőbe úgy fél órára. Ha letelt a hal félórája, akkor kiveszem a sütőből és egy fémkanállal, rácsapok néhányat a sókéregre: előbukkannak a halak. Lesöprögetem róluk a rátapadt sószemeket és készen is vagyok a vacsorával. Tanácsok: Egyszerű,gyors,és finom. A receptet beküldte: diagonalt Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |