Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás pisztráng recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
4 db pisztráng,
só,
100 g vaj,
150 g hámozott mandula.

Elkészítés:
A pisztrángokat megtisztítjuk, megmossuk, felbontjuk, kibelezzük, és a gerinc mellől az alvadt vércsíkot gondosan eltávolitjuk.
A halakat kívül-belül megsózom, majd vajban mindkét oldalukat lassan megsütjük. Miközben a pisztráng sül, egy másik teflonbevonatú serpenyőben megpirítjuk a vékony szeletekre vágott, héjától megtisztított mandulát.( forró vízben pár pillanatra mártjuk, majd kinyojuk a bőréből)
Tálaláskor a pisztrángok tetejét gazdagon meghintjuk pirított mandulával.

Tanácsok:
Külön edényben, petrezselymes, vajas burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: kormi7


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű mandulás szelet » Mandulás rántott cukkini » Mogyorós-mandulás őzgerinc » Mandulás csirke
» Kelbimbós-mandulás tészta » Mandulás kekszes finomság » Mandulás csokigolyó » Mandulás gyümölcssaláta
» Mandulás Zeller » Mandulás perec » Mandulás kenyér » Citromos mandulás hal
» Almás-mandulás túrótorta » Mandulás tejleves » Mandulás-csokis keksz » Mandulás rántott hal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.