| Spárgakrém leves receptLevesek Hozzávalók: 1 cs. spárga l cs. petrezselyem 3 evőkanál tejföl 1 db húsleves kocka 1 kávéskanál fűszerkeverék 1 késhegynyi őrölt bors 5 dkg vaj vagy margarin 1 evőkanál liszt só 2 db kockára vágott zsemle kevés olajon megpirítva. Elkészítés: A spárga legalsó fás részét eltávolítjuk, jól megmossuk, ketté törjük. Azt a felét, amelyiken a fej van, 1,5 cm darabokra vágjuk, 1,5 liter vízben megfőzzük, - beleadva a leveskockát, fűszerkeveréket, borsot. Mikor megfőtt, átszűrjük egy másik lábasba, levében megfőzzük a spárga alsó felét, - közben elkészítjük a rántást a vajjal és liszttel, berántjuk vele a spárgás levest, majd leturmixoljuk. Beleadjuk a szűrőben maradt spárgafejeket, vágott petrezselymet, felfőzzük és elkeverjük a tejföllel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, - a pirított zsemlekockát külön tálban adjuk mellé. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |