Tutireceptek.hu fejléc

Spárgakrém leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 cs. spárga
l cs. petrezselyem
3 evőkanál tejföl
1 db húsleves kocka
1 kávéskanál fűszerkeverék
1 késhegynyi őrölt bors
5 dkg vaj vagy margarin
1 evőkanál liszt

2 db kockára vágott zsemle kevés olajon megpirítva.

Elkészítés:
A spárga legalsó fás részét eltávolítjuk, jól megmossuk, ketté törjük.
Azt a felét, amelyiken a fej van, 1,5 cm darabokra vágjuk, 1,5 liter vízben megfőzzük, - beleadva a leveskockát, fűszerkeveréket, borsot.
Mikor megfőtt, átszűrjük egy másik lábasba, levében megfőzzük a spárga alsó felét, - közben elkészítjük a rántást a vajjal és liszttel, berántjuk vele a spárgás levest, majd leturmixoljuk. Beleadjuk a szűrőben maradt spárgafejeket, vágott petrezselymet, felfőzzük és elkeverjük a tejföllel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, - a pirított zsemlekockát külön tálban adjuk mellé.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Öszibarack leves hidegen » Sárgabarack krémleves » Jégbe hűtött almaleves » Hűsítő citromleves
» Savanyú uborkás raguleves » Szíve-Nyelve Leves » Indiai csirkeleves » Tejszínes karalábéleves
» Frankfurti káposztaleves » Újhagymás spárgaleves » Mackó úr gombalevese » Éjféli leves
» Karfiolos csirkeleves » Hideg őszi zöldségleves » Krémes hagymaleves » Póréhagymás krumplileves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.