Tutireceptek.hu fejléc

Sovány kacsasült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
» 1 kg burgonya
» 2 fej vöröshagyma
» 1 alma
» 4 gerezd fokhagyma
» 1 teáskanál majoránna
» 1 késhegynyi őrölt szerecsendió

Elkészítés:
Jókora tepsibe karikázzuk a meghámozott burgonyát. Megsózzuk, rászórjuk a szerecsendiót, majd rátesszük a vékony karikára vágott vöröshagymát. Az almát megmossuk, és héjastul nyolcadokra vágjuk. A kacsáról levágjuk a szárnyakat, a hasából kiszedjük a belsejét. A bőrét jól bevágjuk, kockára, egészen a húsáig. A vágatokat sózzuk, fokhagymázzuk. A kacsa belsejét megsózzuk, majoránnával meghintjük, az almát beletesszük, majd összezárjuk a nyílást. A burgonyára fektetjük. Alufóliával befedjük, forró sütőbe toljuk, és 1 ½ óráig közepes hőfokon sütjük. Utána megpirítjuk.


A receptet beküldte: Tüccsögi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Boros kacsasült » Kacsasült szőlővel » Bécsi kacsasült » Sovány túrós pogácsa
» .Kacsasült almával » Konyakos kacsasült » Mézes sertéskaraj » Mustban párolt karaj.
» Aprópecsenye tárcsán » Karaj mustármártásban » Titokban sült csirkecombok » Német krumpliskolbász
» Piláf » Jaffai csirke » Csirke korma » Kifordított gombás hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.