| Sovány kacsasült receptHúsételek Hozzávalók: » 1 kg burgonya » 2 fej vöröshagyma » 1 alma » 4 gerezd fokhagyma » 1 teáskanál majoránna » 1 késhegynyi őrölt szerecsendió Elkészítés: Jókora tepsibe karikázzuk a meghámozott burgonyát. Megsózzuk, rászórjuk a szerecsendiót, majd rátesszük a vékony karikára vágott vöröshagymát. Az almát megmossuk, és héjastul nyolcadokra vágjuk. A kacsáról levágjuk a szárnyakat, a hasából kiszedjük a belsejét. A bőrét jól bevágjuk, kockára, egészen a húsáig. A vágatokat sózzuk, fokhagymázzuk. A kacsa belsejét megsózzuk, majoránnával meghintjük, az almát beletesszük, majd összezárjuk a nyílást. A burgonyára fektetjük. Alufóliával befedjük, forró sütőbe toljuk, és 1 ½ óráig közepes hőfokon sütjük. Utána megpirítjuk. A receptet beküldte: Tüccsögi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |