| Konyakos kacsasült receptHúsételek Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa 1 fej vöröshagyma 10 dkg húsos szalonna 5 dkg liszt 2 dl vörösbor ½ dl konyak 15 dkg kacsamáj 5 dkg vaj 1 dl olaj 1 csokor petrezselyem 2 babérlevél kakukkfű, só Elkészítés: Tedd be a kacsát sülni a sütőbe. Pirítsd meg egy kevés olajban a kacsa aprólékát, a negyedekre vágott hagymát és a kockákra vágott szalonnát. Szórd meg a liszttel, öntsd fel a vörösborral, egy kevés vízzel és a konyakkal. Ízesítsd petrezselyemmel, babérlevéllel, kakukkfűvel és sóval, forrald fel, és főzd 30-35 percig nagy lángon, majd szűrd le. A kacsa máját pirítsd meg egy kevés vajon, majd törd át, és keverd a leszűrt mártásba. A közben ropogósra sült kacsa zsírját is keverd a mártásba. Tálaláskor darabold fel a kacsát, és a mártással leöntve, burgonyapürével, vagy krokettel tálald. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |