Tutireceptek.hu fejléc

Konyakos kacsasült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa
1 fej vöröshagyma
10 dkg húsos szalonna
5 dkg liszt
2 dl vörösbor
½ dl konyak
15 dkg kacsamáj
5 dkg vaj
1 dl olaj
1 csokor petrezselyem
2 babérlevél
kakukkfű, só

Elkészítés:
Tedd be a kacsát sülni a sütőbe. Pirítsd meg egy kevés olajban a kacsa aprólékát, a negyedekre vágott hagymát és a kockákra vágott szalonnát. Szórd meg a liszttel, öntsd fel a vörösborral, egy kevés vízzel és a konyakkal. Ízesítsd petrezselyemmel, babérlevéllel, kakukkfűvel és sóval, forrald fel, és főzd 30-35 percig nagy lángon, majd szűrd le. A kacsa máját pirítsd meg egy kevés vajon, majd törd át, és keverd a leszűrt mártásba. A közben ropogósra sült kacsa zsírját is keverd a mártásba. Tálaláskor darabold fel a kacsát, és a mártással leöntve, burgonyapürével, vagy krokettel tálald.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Konyakos eper » Konyakos őszibarack » Konyakos diplomatapuding » Konyakos koktél
» Konyakos csokoládékrém » Kacsasült szőlővel » Konyakos-likőrös melegítő » Sovány kacsasült
» Konyakos meggy » Boros kacsasült » Konyakos narancsturmix » Fahéjas-konyakos almacsók
» Konyakos meggy nyersen » Bécsi kacsasült » Konyakos almatorta » .Kacsasült almával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.