Tutireceptek.hu fejléc

.Kacsasült almával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 egész kacsa
majoranna
rozmaring
kb. 1 kg alma
1 fej fokhagyma
2 fej hagyma

bors

Elkészítés:
Alaposan megmossuk a kacsát, majd belülről alaposan megkenjük majorannával és rozmaringgal, teletömtjük a pocakját friss almával. Ezután a bőrét itt-ott felszúrjuk, és egy jó marék fokhagymát dugdosunk alá.

A bőrét kívülről só és bors keverékével bedörzsöljük, evőpálcikából faragunk hústűket, hogy összetűzzük a töltemény mögött a bejáratot, és a tepsibe fektetjük, vastagra vágott hagymákra. Kapjon maga mellé egy fél pohár vizet, letakarjuk fóliával, és betoljuk a sütőbe. A bőrét kockásra bevagdossuk, hogy a zsírja jobban kisüljön.

Kb. 3-3,5 órára a sütőbe tesszük, ebből az utolsó 30 percet már grillezzük, időnként locsolgatva a saját zsírjával, hogy a bőre szép ropogós, barna legyen. Krumplipüré illik hozzá.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell almával » Céklafőzelék almával » Diós sajt almával » Vörös káposzta almával
» Sütőtök körtével, almával » Savanyú káposzta almával » Falusi csirke birsalmával » Fank almaval
» Cékla almával » Töltött gombóc almával » Omlós csirke almával » Almával töltött fácán
» Csirkemáj almával » Almával töltött camembert » Fácán gesztenyés almával » Kölespuding almával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.