| Piláf receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg bárányhús 1 kisdoboz paradicsompüré 20 dkg rizs 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olaj só, bors 1 mokkáskanál őröltpaprika gyömbér Elkészítés: A megtisztított, apróra vagdalt hagymát az olajban üvegesre pároljuk, megszórjuk a paprikával és hozzáadjuk a megmosott, kockákra vágott húst. Kevergetve kissé pirítjuk, majd megszórjuk a zúzott fokhagymával, sóval, őrölt borssal meg egy csipet gyömbérrel fűszerezzük, és aláöntünk egy kevés vizet. Lefedve, kis lángon félpuhára pároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét és hozzáadjuk a megmosott rizst. Felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi, és együtt puhára főzzük. Salátával tesszük az asztalra. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |