| Sós pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 60dkg liszt 25dkg,Ráma margarin 1,5 dl tej 5dk élesztő 3db tojás sárgája 2dl tejföl 1 evk só tojás a pogácsa megkenéséhez ,reszelt sajt atetejére Elkészítés: az élesztőt szokásos módon a langyos tejbe pici cukor hozzáadásával felfuttatjuk, majd a liszthez keverjük a rámát,a tejfölt,a tojássárgáját a sótmajd a felfuttatott élesztőt.Kisodorjuk majd félóránként 3xhajtogatjuk. Majd kiszaggatjuk tojássalmegkenjük,megszórjuk reszelt sajttal,előmelegitett forró sütőben sütjük. Tanácsok: Vendégváráshoz is kitűnő, mert előző este is elkészíthetjük kiszaggatva,a hűtőszekrénybe tárolva a vendégek megérkezése előtt süthetjük így igen finom ropogós finomságot kínálhatunk. Jóétvágyat Kívánok hozzá. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: tercsi53 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |