Tutireceptek.hu fejléc

Hűtőben kelt pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 kis pohár tejföl
3 dkg élesztő
1 dl langyos tej
1 ek só
1 ek cukor
1 egész tojás

Pogácsák lekenéséhez:

1 tojás felverve
10 dkg reszelt sajt vagy szezámmag

Elkészítés:
A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, szórjuk rá a cukrot, és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ha felfutott, adjuk hozzá a tészta többi hozzávalóját is, és alaposan dagasszuk ki. Fóliával takarjuk le, és tegyük hűtőbe 1 éjszakára.

Másnap lisztezett deszkára tesszük, vékonyra kinyújtjuk, hajtogatjuk (lentről középre, fentről középre, jobbról középre, balról középre). 20 percet pihentetjük, majd újra hajtogatjuk, és újabb 20 percet pihentetjük.

3 cm vastagra kinyújtjuk, tojással lekenjük, sajttal megszórjuk, és a kívánt méretűre szaggatjuk.

180 fokra előmelegített sütőben sütjük.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Apró pogácsa » Tejszínes pogácsa » Burgonyás pogácsa » Barna sós pogácsa
» Porhanyós sajtos pogácsa » Krumplis pogácsa olajjal » Parmezános burgonyapogácsa » Karácsonyi sajtos pogácsa
» Puha sajtos pogácsa » Libatepertős pogácsa » Spenótpogácsa » Teapogácsa
» Lilahagymás pogácsa » Hagymás-krumplis pogácsa » Leveles sós pogácsa » Gyors pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.