| Mártuska pogácsája receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 1 ráma, 2 db tojás, 1 csapott evőkanál só, 1 dl tej, trappista sajt. Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben 2 kávéskanál cukorral megfuttatjuk. A lisztet, a sót és a rámát elmorzsoljuk, majd a két tojást beleütjük, és a megfuttatott élesztővel jól összedolgozzuk. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, felvert tojással megkenjük, majd ráreszeljük a sajtot.Kiszaggatjuk,és meleg helyen addig kelesztjük, amíg duplájára nem nő. TEJFÖL NEM KELL BELE!!!!!!!!! Ötlet: kiszaggatás után fel tenni a konyhazsekrény tetejére a melegre és ha elfelejted, akkor lesz a legjobb az íze. A receptet beküldte: holdfény77 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |