| Barna sós pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 40 dkg barna kenyérliszt 1 tojássárgája 15 dkg sertészsír 5 dkg vaj 1 dl feketekávé só 2 dkg élesztő 1 dl tej Elkészítés: Az élesztőből és az 1 dl langyos tejből kovászt készítünk, majd megkelesztjük. A 35 dkg lisztet elkeverjük a tojássárgájával, kevés sóval és a kovásszal, majd rétestészta keménységű masszát gyúrunk belőle. Jól kidolgozzuk, majd egy centi vékonyra nyújtjuk. A zsírt és a vajat összekeverjük 5 dkg barna kenyérliszttel, és rákenjük a kinyújtott rétestésztára. Összehajtogatjuk, majd többször egymás után kinyújtjuk, és ismét összehajtjuk. A hajtogatások között mindig pihentetjük, és miután kinyújtottuk, mindig megkenjük olvasztott sertészsírral. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, fél órán átpihentetjük, majd megkenjük kevés feketekávéval, és sütőben kisütjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |