| Pogácsa sajtkrémmel receptTésztafélék Hozzávalók: 50 dkg liszt 20 dkg rétesliszt 2 tojás 3 dkg élesztő 2-3 teáskanál cukor 1 margarin 2 teáskanál só 1 pohár tejföl langyos tej, amennyit felvesz reszelt sajt, szezámmag a tetejére A krémhez: 3 evőkanál rétesliszt fél liter tej 1 teáskanál só 10 dkg reszelt sajt (lehet benn füstölt is) 1 gerezd apróra vágott fokhagyma mustár 1 doboz vajkrém Elkészítés: A hozzávalókból a szokásos módon pogácsatésztát gyúrunk, kelesztjük egy órát. Amíg kel, elkészítjük a krémet bele. A réteslisztet elkeverem a tejjel, tojással, sóval, és megfőzöm. Melegen belekeverem a reszelt sajtot, vajkrémet, mustárt, fokhagymát, kis mustárt, de lehet ízlés szerint is ízesíteni, majd hűtöm. A pogácsákat kiszaggatom, megkenem tojással, tetejüket megszórom reszelt sajttal vagy szezámmaggal, és sütöm. Sütés után ha kihűlt, kettéveszem, megtöltöm a krémmel úgy hogy kicsit kifolyjon a szélén, reszelt sajtba hempergetem és tálalom. Tanácsok: A pogácsa magában is finom, de ha megtöltjük a krémmel, más ízhatást kapunk. Amikor elkészítem, mindig van töltött és töltetlen pogácsám is. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |