| Egyben sült pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 15-20 dkg sertészsír vagy 25 dkg margarin 4 dl kefír 1 tojás (+ 1 sárgája a kenéshez) 1 csomag sütőpor 3-4 kávéskanál só annyi liszt, amennyitől jól nyújthatóvá válik (kb. 40-50 dkg) Elkészítés: Az összes hozzávalót jól összedolgozzuk, kb. 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, kizsírozott (kivajazott) tepsibe tesszük. A tetejét beirdaljuk, tojássárgával megkenjük, durva szemű sóval meghintjük. Pirosra sütjük. Ha azonnal akarjuk fogyasztani, feltördeljük tenyérnyi darabokra, úgy kínáljuk. Tanácsok: Ropogós, lemezes lesz. Egyben hagyva vagy 2-3 darabba törve nagyon sokáig eláll. * Borok mellé kitűnő! * Mi szoktuk néha fokhagymaporral, durvára őrölt borssal szórni a tetejét és úgy sütni. Pikáns és érdekes az íze. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: RLindi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |