| Sonkás brokkolilepény receptZöldséges ételek Hozzávalók: A lepényhez: 25 dkg liszt (akár teljes kiörlésű lisztre is felcserélhető, de én kipróbálnám zabpehelyliszttel is;) 1 tojássárgája só 5 dkg Rama margarin 2-3 evőkanál langyos víz A töltelékhez: 50 dkg brokkoli szódabikarbóna 15 dkg sonka 2 tojás 2 dl tejföl őrölt fehér bors a tetejére: 5 dkg reszelt sajt Elkészítés: A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt a brokkolit megtisztítjuk, lobogva forró enyhén sós-szódabikarbónás vízben roppanósra pároljuk, majd lecsepegtetjük. A szódabikarbónából csak egy késhegynyi kell a vízbe, ettől marad szép élénk a brokkoli színe. A tésztát kinyújtjuk, és egy peremes forma alját és széleit kibéleljük vele. A sonkát kockákra vágjuk, a tésztára szórjuk, a brokkolit pedig csinosan elrendezzük rajta. A felvert tojásokat a tejföllel elhabarjuk, sózzuk, borsozzuk, végül a brokkolira öntjük. Tetejét a reszelt sajttal meghintve, forró sütőbe tolva megsütjük. Cikkekre vágva forrón tálaljuk. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 265 kcal A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |