Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1,5 kg. kardiol,
25 dkg. füstölt sonka,
só,
2 evőkanál ételecet,
5 dkg. vaj,
5 dkg. reszelt sajt,
1 dl. tejföl

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, majd enyhén ecetes, sós vízben megfőzzük. A sonkát egészen finomra daráljuk, a sajtot lereszeljük.A kikent tepsibe rakjuk a karfiolt, megszórjuk a sonkával és folytatjuk mindaddig, amig a hozzávalók tartanak. A tetejét meglocsoljuk tejfellel, megszórjuk reszelt sajttal, majd közepesen meleg sütőben 15-20 percig sütjük.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás csirke » Hagymás sonkás saláta » Gazdag karfiol » Sonkás-turó felfujt
» Sonkás zöldségfazék » Sonkás-salátás tortilla » Sajtos-sonkás pulykamell » Gratenmártásos karfiol
» Zöldséges karfiolleves » Csülkös karfiolsaláta » Sonkás pogácsa 2 » Sajtos karfiol Ina módra
» Leveles-sonkás finomság » Sonkás fészek » Sonkás keltekercs » Karfiolrizottó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.