| Sonkás burgonya-stangli receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 25 dkg főtt, hámozott és áttört burgonya, 15 dkg finomliszt, 25 dkg vaj (vagy margarin), 20 dkg főtt, füstölt sonka vagy tarja, 1 db egész tojás, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál sütőpor, a tetejére 1 db egész tojás, 5 dkg reszelt füstölt sajt. Elkészítés: A sonkát ledarálom. A sütőporral elkevert lisztet összegyúrom az áttört burgonyával, hozzáadom a darált sonkát, a tojást, a sót és a borsot. Ha az egész sima tésztává vált, akkor egy cipóba formázva fél órán keresztül pihentetem, de akár egy éjszaka is állhat a hűtőszekrényben. Lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtom, a tetejét a felvert tojással megkenem és a reszelt sajttal meghintem. Lisztbe mártott derelyemetszővel vékony rudacskákra vágom és sütőlemezre téve, az előmelegített, forró sütőbe teszem. Közepesnél kisebb lángon sütöm 10-15 percig. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |