| Milánói kalács receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 20 dkg vaj 4 db tojás 10 dkg cukor 2 dkg vaníliás cukor 3 dl tej 2 dkg mazsola 20 dkg cukrozott narancshéj 5 dkg cukrozott citromhéj 1 db citrom reszelt héja 10 dkg dió 5 dkg hámozott mandula Elkészítés: Az élesztőt cukros tejben megkelesztjük. Az átszitált lisztbe mélyedést készítünk hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a 15 dkg olvasztott vajat és annyi langyos tejet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. A dagasztást követően 1 óráig kelni hagyjuk, majd lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk. Hozzáadjuk és beledolgozzuk az előzőleg rumos teában megáztatott megszárított és lisztbe hempergetett mazsolát, a cukrozott narancs- és citromhéjat, a mandulát, a diót. Ezután a tésztát zsírozott, kilisztezett magas tepsibe helyezzük, letakarjuk és 30 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben, közepes tűzön 50-60 percig sütjük. 30 perces sütés után keresztbe bevágjuk, hogy kialakuljon a "koronája". Meglocsoljuk a maradék 5 dkg olvasztott vajjal, majd tovább sütjük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |