| Csokis kalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 1kg liszt 5db tojássárgája 10dkg porcukor 5dl tej 4evőkanál étolaj 5dkg élesztő 1evőkanál kristálycukor 1csomag sütőpor csipet só Töltelék:25dkg margarin/rama/ 20dkg porcukor 4evőkanál kakaópor Lekenéshez: 1db tojás 5dkg olvasztott margarin Elkészítés: A tej felét meglangyositjuk,beleteszünk 1 evőkanál kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.Amikor megkelt,összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral,a tojások sárgájával,a porcukorral,az étolajjal,a tej többi részével,és a sóval.Jól kidagasztjuk,és fél órát kelesztjük.Elkészitjük a tölteléket.A margarint,a porcukrot és a kakaóport habosra keverjük.Ha megkelt a tészta,hat részre osztjuk és mindegyiket egymás után tepsi nagyságúra nyújtjuk.lekenjük csokis töltelékkel és feltekerjük.Hat feltekert csokis rudat kapunk,amelyeket kettesével összefonunk.A tepsit kivajazzuk és a három kalácsot beletesszük.Lekenjük felvert tojással és még keleszjük fél órát.Bekapcsoljuk a sütőt és 200 fokra felmelegitjük.Ha megkelt a tészta 30 percig sütjük.Még melegen lekenjük olvasztott vajjal. Tanácsok: Kenyérsütő gépben is el lehet késziteni a tésztát.Először a folyékony,majd a szilárd hozzávalókat kell beletenni.Dagasztó és kelesztő programra kell beállitani és ha kész lehet késziteni a kalácsot.Remélem ízleni fog annak aki elkészíti. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: woodybaby Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |