| Sonkás gnocchi receptTésztafélék Hozzávalók: 80-80 dkg gnocchi és paradicsom 10-10 dkg füstölt sonka és parmezán sajt 1 gerezd fokhagyma 8 dkg vaj 1 csokor petrezselyem friss bazsalikomlevelek őrölt bors, só Elkészítés: A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, a héjukat lehúzzuk, a húsukat darabokra tördeljük. A felforrósított vajban megpirítjuk a finomra vágott sonkát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, és 5 percig, közepes lángon együtt főzzük. Belekeverjük a reszelt parmezánt, a finomra vágott petrezselymet, megsózzuk és megborsozzuk. Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a gnocchit, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és nagy tálba borítjuk. Összekeverjük a mártással, bazsalikomlevelekkel díszítjük, és azonnal tálaljuk. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |