| Túrós batyu gyümölccsel receptSütemények, édességek Hozzávalók: A túrós batyuhoz: Fél kiló liszt, Egy tasak szárított élesztő, 3 dl tej, 5 dkg cukor, Fél dl étolaj, 1 pici só, 2-3 tojássárgája. A töltelékhez: 2 tasak vaníliás pudingpor, Fél liter tej, 25 dkg túró, 2 tasak vaníliás cukor, 5 evőkanál kristálycukor, 1 egész tojás, Ízlés szerint reszelt citromhéj, Bármilyen idénygyümölcs megtisztítva, szükség esetén kimagozva. Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk a cukor egy részével és felfuttatjuk benne az élesztőt. Mag az élesztő feljön, a lisztet fél percre mikróba tesszük felmelegíteni. A langyos lisztbe beleöntjük az élesztős tejet, a tojást, a sót, az olajat és összedolgozzuk. A tésztát kelni hagyjuk, s amíg kel, elkészítjük a tölteléket. A két tasak vaníliás pudingot felfőzzük a fél liter tejjel (cukor nélkül), majd folyamatosan kevergetve kihűtjük. (hideg vízbe állítva gyorsan kihűl.) a túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással, a reszelt citromhéjjal és a gyümölccsel, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot. A tésztát fél cm vastagságúra nyújtjuk ki. 16 négyzetet vágunk belőle, s ezek közepére halmozzuk a tölteléket. A négyzetek négy sarkát összefogjuk, és középen összecsavarjuk. A batyuk tetejét megkenjük tojássárgájával, de még szebbek lesznek, ha a tojást összekeverjük egy evőkanál tejföllel. Előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |