| Pizzás mini batyuk receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: A tésztához 250 g liszt fél kávéskanál cukor 20 g élesztő 1 teáskanál só 2 evőkanál olívaolaj 100-150 ml langyos víz A töltelékhez 2 evőkanál sűrített paradicsom 1 evőkanál ketchup só, oregánó 60-70 g kockára vágott sonka 12 szem olívabogyó 1 csomag ( 125 g ) mozzarella Elkészítés: Langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Miután megkelt az élesztő, a többi hozzávalóhoz öntjük. A maradék langyos vízzel kelt tésztát dagasztunk, amit lefedve duplájára kelesztünk. Lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát úgy, hogy téglalapot formázzon, majd 12 egyenlő négyzetre vágjuk. Összekeverjük a sűrített paradicsomot a ketchup-pal, sózzuk, és oregánóval ízesítjük. Megkenjük a tésztadarabok közepét paradicsomos szósszal, és mindegyikre teszünk pár kocka sonkát, 1 szem olívabogyót és egy darabka mozzarella sajtot. Összefogjuk a tésztanégyzetek négy sarkát, és batyut formázunk belőle. A muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk, ebbe ültetjük a batyukat. 20-25 perc kelesztés után 200 fokra melegített sütőben sütjük. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |