| Szerencse Batyu receptSütemények, édességek Hozzávalók: Gyúrt tésztához: 125 g lágy vaj margarin 1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor 20 g porcukor 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor 2 teáskanál Dr. Oetker Aroma mandula 1 csipet só 1 tojás (közepes méretű) 1 evőkanál víz Ezenkívül: Kis papírcsíkok jókívánságokkal Csokoládé dekorációk Elkészítés: A tepsit kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, majd kb. 36 x 24 cm lappá nyújtjuk. A tésztából 6 x 6 cm négyzeteket vágunk, vízzel kicsit megkenjük. Majd a tészta négyzet közepére egy-egy összehajtott papírcsíkot teszünk. A négyzet három sarkát a középpontig behajtjuk, majd a batyukat a tepsibe állítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. A megsült süteményt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A süteményt a csokoládé dekorációkkal díszítjük. Csokoládé dekorációt magunk is készíthetünk, ha 100 g étcsokoládét apróra törünk, gőz felett 1 evőkanál olajjal felolvasztjuk, majd kisméretű kiszúróformákba kevés csokoládét öntünk, vagy a csokoládét tortadíszítőbe töltjük, és sütőpapírral tetszés szerinti motívumokat rajzolunk. Hagyjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 10 perc Tanácsok: Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko) A receptet beküldte: 1vargaildyko Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |