| Sonkás csirkeszelet receptHúsételek Hozzávalók: 6 nagyobb szelet csirkemell 1 csapott kk só 1 tk grill fűszerkeverék 3-4 ek olaj a sütéshez 2 szál újhagyma a zöld szárával együtt 10 dkg pulykasonka (vagy csirkemellsonka, vagy bármilyen felvágott) 10 dkg reszelt sajt 2 ek reszelt parmezán sajt 3,5 dl tejföl 1 tojás 1 csipet só 1 csipet bors Elkészítés: A csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevítünk, amin a husik mindkét oldalát pár perc alatt elősütjük. A szeleteket egy közepes tepsibe fektetjük. A megtisztított újhagymát karikára vágjuk. A felvágottat apróra kockázzuk. Egy tálban a tejfölt elkeverjük a tojással, a sóval, borssal, majd hozzáadjuk az újhagymát, a sonkát, a parmezánt és a reszelt sajt felét. Jól összeforgatjuk és az elősütött husikra halmozzuk. A maradék reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 35 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük. Melegen, krumplipürével, párolt rizzsel esetleg friss salátával kínáljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |