| Sajtos sonkás bugonya receptHúsételek Hozzávalók: 8 közepes méretű burgonya 20 dkg edámi sajt 10 dkg főtt sonka 1 paradicsom 1 csomó újhagyma 2 evőkanál olaj 3 dl joghurt 2 gerezd fokhagyma 1 csokor metélőhagyma só, és őrölt bors ízlés szerint Elkészítés: A burgonyát alaposan mossuk meg, és hosszában vágjuk ketté. A belsejét kiskanállal vájjuk ki úgy, hogy csak kb. 1 cm vastag kérge maradjon. A belsejét vágjuk apró kockákra.A sajtot és a sonkát vágjuk kis kockákra. Az újhagymát tisztítsuk, és mossuk meg, majd vágjuk apróra. A paradicsomot forrázzuk le, húzzuk le a héját, majd vágjuk kockára. A sonkát forró olajban süssük ropogósra. A burgonyát és a hagymát adjuk hozzá, majd rövid ideig pirítsuk. Húzzuk le a tűzről, a töltelék többi hozzávalójával keverjük össze, majd ízlés szerint fűszerezzük. A fél burgonyákat kizsírozott tepsibe tegyük, és töltsük meg a sonkás keverékkel. Előmelegített sütőbe tegyük, majd 200 fokon kb. 50 percig süssük, aníg a burgonya meg nem puhul, a töltelék, pedig aranybarna nem lesz. A joghurtot keverjük össze az átnyomott fokhagymával, az apróra vágott metélőhagymával, sózzuk, borsozzuk. Kis tálkában tálaljuk a forró burgonyához. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |