Tutireceptek.hu fejléc

Sonkahab zöldsalátán, foghagymás pirítossal. recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg füstölt, főtt sonka
10 dkg vaj
1 evőkanál vágott snidling
1 dl tejszín
8 szelet szendvicskenyér
1 gerezd foghagyma
1 evőkanál olívaolaj

A salátához:
50 dkg vegyes salátamix (készen kapható)
3 evőkanál olívaolaj
1 citrom

Elkészítés:
1. A sonkát nagyon finomra ledaráljuk. A salátát, zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, összetépkedjük vagy összevágjuk.
2. Habosra kikeverjük a vajat, összekeverjük a sonkával, a snidlinggel. Sóval, borssal fűszerezzük.
3. A tejszínt kemény habbá verjük, lazán a sonkás masszához keverjük, majd a hűtőbe tesszük.
4. A salátamixet összeforgatjuk a citromlével és az olajjal. Tálaláskor a tányérra tesszük a salátát, mellé a sonkahabot, amit formázhatunk kanállal vagy fagylaltoskanállal is.
5. A kenyeret megpirítjuk, bedörzsöljük foghagymával, megcsepegtetjük pár csepp olívaolajjal, és a sonkahabhoz kínáljuk. Pirított kaláccsal is nagyon finom!

Tanácsok:
Kicsit macerás, de nagyon finom és mutatós.

Jó étvágyat hozzá!!!

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 355 kcal

A receptet beküldte: GILL


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt paraj foghagymásan. » Foghagymás rántott krumpli » Karfiol sonkahabbal » Rakott vagdalt
» Ananászos csirkeegytál » Halászlé (bajai módon) » Zöldséges batyu » Go-go penne
» Tojásos lecsó burgonyával » Fortélyos névnapi menü » Rakottburgonya » Óvári tokány
» Baconbe tekert burgonya » Almás csirkemájas serpenyő » Görög aprópecsenye » Rakott gomba másképp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.