| Sonkahab zöldsalátán, foghagymás pirítossal. receptEgytálételek Hozzávalók: 40 dkg füstölt, főtt sonka 10 dkg vaj 1 evőkanál vágott snidling 1 dl tejszín 8 szelet szendvicskenyér 1 gerezd foghagyma 1 evőkanál olívaolaj A salátához: 50 dkg vegyes salátamix (készen kapható) 3 evőkanál olívaolaj 1 citrom Elkészítés: 1. A sonkát nagyon finomra ledaráljuk. A salátát, zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, összetépkedjük vagy összevágjuk. 2. Habosra kikeverjük a vajat, összekeverjük a sonkával, a snidlinggel. Sóval, borssal fűszerezzük. 3. A tejszínt kemény habbá verjük, lazán a sonkás masszához keverjük, majd a hűtőbe tesszük. 4. A salátamixet összeforgatjuk a citromlével és az olajjal. Tálaláskor a tányérra tesszük a salátát, mellé a sonkahabot, amit formázhatunk kanállal vagy fagylaltoskanállal is. 5. A kenyeret megpirítjuk, bedörzsöljük foghagymával, megcsepegtetjük pár csepp olívaolajjal, és a sonkahabhoz kínáljuk. Pirított kaláccsal is nagyon finom! Tanácsok: Kicsit macerás, de nagyon finom és mutatós. Jó étvágyat hozzá!!! Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 355 kcal A receptet beküldte: GILL Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |