| Fortélyos névnapi menü receptEgytálételek Hozzávalók: 15 dkg lángolt kolbász, 2 kemény tojás, 3 nyers tojás, 15 dkg rizs, 1 zsemle, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál liszt, só, őrölt bors, ételízesítő, olaj a sütéshez Elkészítés: A héjától megszabadított kolbászt vékony szeletekre vágjuk, az áztatott és kifacsart zsemlével összekeverjük, és 1 kanál zsemlemorzsával meghintjük. A kemény tojásokat kockára vágjuk, a megpárolt rizzsel, 2 nyers tojással és fűszerekkel összedolgozzuk, és lapos pogácsákat formázunk belőle. Lisztbe, a harmadik felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajba sütjük ki. Tanácsok: Hagymás tört burgonyát és salátát kínálunk hozzá. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |