Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos csirkeegytál recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
- 1 csirke (kb. 1 kg-os)
- 1 doboz körszeletes ananászbefőtt
- 2 dl rizs
- 1 dl tejszín
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 5 dkg vaj
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1 dl száraz fehérbor
- késhegynyi őrölt gyömbér
- 1 evőkanál vegeta
- ízlés szerint só

Elkészítés:
A csirkét feldarabolom, mindkét oldalán megsózom, és néhány percig állni hagyom. Közben a rizst szűrőkanálba teszem, és váltott vízben néhányszor átmosom, majd lecsöpögtetem. Nagy, lapos tűzálló tálat vagy egy tepsit vajjal kikenek és szétterítem benne a rizst. Rászórom a vegetát, majd ráöntöm az ananászbefőtt leszűrt levét és a tejszínt. Sorban, egymás mellé ráfektetem a besózott csirkedarabokat. Rászórom a borsot és a gyömbérport meg a kókuszreszelék felét, az ananászszeletekkel pedig beborítom. A vajat rátördelem és rálocsolom a fehérbort. A tálat nagyon szorosan lefedem alufóliával és előmelegített, forró sütőbe tolva 60 percig közepes lángon sütöm. A sütés végén leveszem az alufóliát, és pirosra pirítom a gyümölcs tetejét. Még tűzforrón rászórom a maradék kókuszreszeléket.


A receptet beküldte: Ritus40


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ananászos puncs » Ananászos álom » Ananászos szárnyas rizottó » Ananászos sütemény
» Ananászos karajtekercs » Ananászos Ice Tea » Csirkeegytál » Ananászos currys lazac
» ANANÁSZOS PÁROLT CSIRKE » Ananászos rakott karaj » Ananászos csirke/pulyka » Ananászos csirkecomb
» Ananászos máj » Ananászos-sonkás lencsetál » Ananászos tortácskák » Ananászos piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.