| Ananászos csirkeegytál receptEgytálételek Hozzávalók: - 1 csirke (kb. 1 kg-os) - 1 doboz körszeletes ananászbefőtt - 2 dl rizs - 1 dl tejszín - 2 evőkanál kókuszreszelék - 5 dkg vaj - 1 mokkáskanál őrölt fehér bors - 1 dl száraz fehérbor - késhegynyi őrölt gyömbér - 1 evőkanál vegeta - ízlés szerint só Elkészítés: A csirkét feldarabolom, mindkét oldalán megsózom, és néhány percig állni hagyom. Közben a rizst szűrőkanálba teszem, és váltott vízben néhányszor átmosom, majd lecsöpögtetem. Nagy, lapos tűzálló tálat vagy egy tepsit vajjal kikenek és szétterítem benne a rizst. Rászórom a vegetát, majd ráöntöm az ananászbefőtt leszűrt levét és a tejszínt. Sorban, egymás mellé ráfektetem a besózott csirkedarabokat. Rászórom a borsot és a gyömbérport meg a kókuszreszelék felét, az ananászszeletekkel pedig beborítom. A vajat rátördelem és rálocsolom a fehérbort. A tálat nagyon szorosan lefedem alufóliával és előmelegített, forró sütőbe tolva 60 percig közepes lángon sütöm. A sütés végén leveszem az alufóliát, és pirosra pirítom a gyümölcs tetejét. Még tűzforrón rászórom a maradék kókuszreszeléket. A receptet beküldte: Ritus40 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |