| Somlói torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 1 db 8 tojásos piskótatorta Krém: 3 tojás 2 csomag csokoládé ízű pudingpor 15 dkg kristálycukor 15 dkg porcukor 5 dl tej Cukorszirup: 15 dkg cukor 2 dl víz 0,5 dl rum Szóráshoz: 10 dkg mazsola 10 dkg darált dió Díszítéshez: 3 dl tejszín habja kakaópor Csokoládéöntet: 2,5 dl tej 2,5 dl víz 4 dkg kakaópor fél csomag csokoládé ízű pudingpor 25 dkg cukor 0,5 dl rum Elkészítés: Krém elkészítése: A kristálycukrot, a tojások sárgáit, és a pudingport a tejjel sűrűre főzzük. A tojásfehérjét felverjük, a porcukorral kemény habot készítünk belőle, majd a pudinggal óvatosan összeforgatjuk. A sziruphoz a cukrot a vízzel felforraljuk, és hozzáadjuk a rumot. Az öntethez az adalékokat felfőzzük, csomómentesre keverjük, és rummal ízesítjük. A torta elkészítése: A piskótát 3 lapra szeljük, a krémet is három részre osztjuk. Az alsó lapot meglocsoljuk a sziruppal, megkenjük krémmel, rászórjuk a mazsola és a dió felét, s befedjük a második lappal. Ismét cukorszirup, krém, dió, mazsola, végül a harmadik lap. Megöntözzük a sziruppal, a maradék krémet rásimítjuk. A tetejére habtejszínből készült kemény habot teszünk, majd kakaóporral díszítjük. Hideg helyre tesszük, a legjobb, ha másnapig hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. A csokiöntettel tálaljuk. Tanácsok: A torta elég puha állagú lesz, ezért legjobb, ha már a tálalásra szánt tálcára készítjük el a tortát, mert kész állapotjában nehezen mozgatható. Szerintem a csokiöntet nyugodtan elhagyható, mert anélkül is nagyon fincsi! A receptet beküldte: Piroo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |