| Cseresznyés citromtorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: (kb. 16 szelethez) 10 dkg tortabevonó (tej) 5 tojás 20 dkg porcukor 2 zacskó vaníliás cukor 350 g tejszín 2,5 dl olaj 12-12 dkg liszt és étkezési keményítő 1 zacskó sütőpor 4 lap (vagy 12 g) zselatin 3 dl tej 1-1 zacskó citromízű pudingpor és piros tortazselé 50 dkg túró 1 teáskanál citromhéj 2 evőkanál mandulapehely 30 dkg cseresznye 6 evőkanál cukor a forma kikenéséhez margarin Elkészítés: A felaprított bevonót megolvasztjuk forró vízfürdőben. A tojásokat kikeverjük a porcukorral meg 1 zacskó vaníliás cukorral, majd beledolgozunk 200 g tejszínt, és belevegyítjük a bevonót meg az olajat. Végül beleforgatjuk a keményítővel meg a sütőporral elvegyített lisztet. A tésztát margarinnal kikent, liszttel meghintett 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 30 percig sütjük. Közben a tejből, 4 evőkanál cukorból és a pudingporból a szokott módon pudingot főzünk, és kihűtjük. A zselatinlapot vízbe áztatjuk. A pudingot meg a citromhéjat az áttört túróba vegyítjük, és krémesre keverjük. A zselatint kinyomkodjuk, feloldjuk, és a krémhez adjuk. A tortalap köré karimát pattintunk, rásimítjuk a krémet, és 3 órára hűtőbe állítjuk. A mandulát zsiradék nélkül megpirítjuk, majd a cseresznyét kimagozzuk. A maradék tejszínt a másik zacskó vaníliás cukorral ízesítve habbá verjük, és a karima eltávolítása után a torta oldalára kenjük. Megszórjuk a mandulapehellyel, és a tetején elosztjuk a cseresznyét. A zseléport összekeverjük a 2 evőkanál cukorral, 2,5 dl vízben feloldjuk és felforraljuk. Végül a gyümölcsre locsoljuk, és dermedni hagyjuk. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |