| Férfitorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Töltelék: 1 kg tehéntúró, 10 dkg vaj, 20 dkg krémsajt, 2 db tojássárgája, 2 evőkanál mustár, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 kiskanál pirospaprika, 1 db paradicsompaprika, 2 evőkanál zöldfűszer. Torta: 50 dkg levelestészta, finomliszt, 1 db tojás. Díszítés: 3 dkg mandula, 16 db gyöngyhagyma, 16 szelet füstölt sonka, 1 db paradicsompaprika. Elkészítés: Töltelék: A túrót áttörjük a puha vajjal, a krémsajttal, és a tojások sárgájával meg a mustárral jól kikeverjük. Az apróra vágott vöröshagymát meg a présen áttört fokhagymát beledolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk. A túrókrémet három részre osztjuk. Az elsőt a paradicsompürével, a pirospaprikával meg az apróra vágott paradicsompaprikával ízesítjük, amivel egyben pirosra is színezzük. A második részt a fölaprított zöldfűszerrel zöldre „festjük” (lehet csak egyféle zöldfűszert használni, vagy akár vegyesen petrezselymet, metélőhagymát, zeller zöldjét, kaprot). A harmadik részt fehéren hagyjuk. Torta: A fagyasztott vajastésztát szobahőmérsékleten fölengedjük, majd három részre osztjuk. Enyhén belisztezett deszkán fél centi vastag, kerek lappá nyújtjuk. Egy közepes tortakarikát ráteszünk, és a tésztát ennek megfelelően körbevágjuk. Az így kapott három tésztakorongot tepsire fektetjük (nem kell kikenni, mert a massza elég zsíros), a tetejüket felvert tojással megkenjük. Villával egy-két helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz eltávozzon. Előmelegített sütőben, közepesnél erősebb lángon 12 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Az egyik megsült tésztalapot lapos tálra fektetjük, és megkenjük a piros túrókrémmel. Erre a tészta és a zöld túrókrém kerül, majd a harmadik tésztalappal az egészet beborítjuk. A torta tetejét meg az oldalát a fehér túrókrém kétharmadával egyenletesen megkenjük. Az oldalára körben pirított, vékony lapocskákra vágott sós mandulát vagy durvára tört mogyorót tapasztunk. A tetején a szeleteket késsel bejelöljük, majd jól behűtjük. A maradék fehér túrókrémmel díszítjük, legjobb, ha csillagcsöves habzsákból nyomjuk rá. Végül gyöngyhagymával, föltekert füstölt sonkaszeletekkel meg paradicsompaprikával kirakjuk. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |