| Kétszínű ribizlis torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók Tészta 3 db tojás 3 evőkanál cukor 3 evőkanál liszt 1 csomag vaníliás cukor 1 kávéskanál sütőpor Rama a sütőforma kikenéséhez Krém 1 zacskó vaníliás pudingpor (főzhető) 1 tasak átlátszó tortazselé 10 dkg piros ribizli 10 dkg fehér ribizli Elkészítés: Elkészítés 1.A tojások fehérjéjét és sárgáját kettéválasztom. 2.A fehérjét kemény habbá verem. 3.Hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot, a 3 db tojássárgát és végül a lisztet. 4.Ramával kikenek egy gyümölcstorta sütőformát és kilisztezem. Beleöntöm a tésztát. Előmelegített sütőben kb. 35 percig, tűpróbáig sütöm. 5.Közben elkészítem a pudingot és félreteszem. 6.Amikor megsült a piskóta rácsra borítom és ott hagyom kihűlni, majd a pudingot rákenem, elosztom rajta a kétszínű ribizlit, akinek csak piros van azzal is jó. 7.Elkészítem a tortazselét a zacskón szereplő leírás alapján. Amikor dermedni kezd ráöntöm a már majdnem kész tortára és hagyom megdermedni. Kb. egy óra múlva már szeletelhető is Tanácsok: Tippek Szebb a torta ha kétszínű ribizlit használunk, mert különböző alakokat formákat készíthetünk. Csak ügyesség kérdése az egész! A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |