| Somlói galuskával töltött palacsinta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Palacsintához: 20 dkg finomliszt 1 tojás 3 dl tej 2 dl szódavíz csipet só Piskótához: 6 tojás 6 ek kristálycukor 6 ek finomliszt csipet sütőpor Krémhez: 1 liter tej 8 dkg vaníliás pudingpor 8 ek kristálycukor 4 ek darált dió Sziruphoz: 2 dl víz 0,5 dl rum vagy rumaroma 4 ek kristálycukor 10 dkg mazsola Csokoládé öntethez: 4 ek cukrozatlan kakaópor 1 ek vaj 0,5 liter tej 2 dkg csokoládés pudingpor 4 ek kristálycukor 0,5 dl rum vagy rumaroma Díszítéshez: tejszínhab kakaópor Elkészítés: Kikeverjük csomómentesre a tésztát a palacsintához és megsütjük /15-20 db/. A szokásos módon megsütjük a piskótát. Megfőzzük a vaníliás pudingot. Megfőzzük a szirupot. A piskótát lapjával és keresztben is kettévágjuk így 4 lapot kapunk. Egy mélyebb edénybe rétegezzük. Alulra egy piskóta lap, meglocsoljuk a sziruppal, megszórjuk a darált dióval, mazsolával, rákenjük a pudingot. Ezt ismételjük meg négy rétegben. A tetejét szórjuk meg kakaóporral. A csoki mártáshoz kevés tejjel csomómentesre keverjük a kakaóport, cukrot, pudingport. A többi tejet felforraljuk és beleöntjük a kakaót. Ha sűrűsödni kezd levesszük és beletesszük a vajat. A somlóit a palacsintákba töltjük, négyszögletűre hajtjuk. Meglocsoljuk a csoki mártással és tejszínhabbal díszítjük. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |