| Túrós palacsintapite receptSütemények, édességek Hozzávalók: Palacsintához: 20 dkg finomliszt 1 cs. vaníliácukor mokkáskanál só 3 dl tej 2 dl szódavíz 2 tojás a sütéshez zsír A töltelékhez: 30 dkg zsíros, de legalább félzsíros túró 1 kis doboz 20%-os tejföl (175 g) reszelt citromhéj 5 dkg mazsola 2 cs. vaníliáscukor 6 dkg cukor 2 tojás csipet só a tetejére még egy kisdoboz tejföl, 1-2 cs. vaníliáscukor, meggylekvár Elkészítés: A palacsitához valókból 8-12 db palacsintát sütünk a szokásos módon. A töltelékehez áttörjük a túrót a tojások sárgáival, tejföllel, csipet sóval, citromhéjjal, belekeverjük a mazsolát is. A tojások fehérjéből a cukorral nagyon kemény, fényes habot verünk, óvatosan belekeverjük a túrókrémet. Egy kisebb tortaformát vagy tepsit kizsírozunk, a megtöltött, feltekert palacsintákat szorosan egymás mellé sorakoztatjuk két rétegben egymás fölé úgy, hogy a második réteg merőlegesen legyen az alsóra. A teteét megkenjük a vaníliával ízesített tejföllel, és addig sütjük, amíg a teteje rózsaszín nem lesz. Melegített meggylekvárral tálaljuk cikkekre vagy szeletekre vágva. Tanácsok: Természetesen bármilyen töltelékkel és öntettel elkészíthető. A receptet beküldte: algea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |