| Snidlinges húspogácsa hasábburgonyával, dijoni mustárral receptHúsételek Hozzávalók: ½ kg sovány darált marhahús (ki mit szeret, azt darál) 1 fej vöröshagyma nagyon apróra vágva 1 gerezd fokhagyma – szintén nagyon apróra vágva 1 db zsemle beáztatva, alaposan kinyomkodva 1 egész tojás 2 marék apróra vágott snidling 1 marék apróra vágott friss petrezselyem ½ marék apróra vágott friss kakukkfű só és bors ízlés szerint 1 kg megpucolt, vastag szeletekre vágott burgonya 2-3 löket olívaolaj Elkészítés: A húspogácsa ebben az esetben majdnem úgy készül, mint a magyar fasírt, csak egy kicsit más a fűszerezése, más az ízvilága. A húst, a zöldségeket, a zsömlét, a fűszereket, a tojást egy nagyobb tányérba rakom, és kézzel alaposan összedolgozom az egész masszát. Megkóstolom (igen-igen, ez nagyon fontos), sóval és borssal „helyrerázom” az ízeket. Harapható gombócokat formázok a keverékből, és tenyérrel összenyomom őket. Egy tányérra pakolom, konyharuhával letakarom, és a hűtőbe dobom, amíg a krumplival bíbelődöm. A krumplit egy lábasba, hideg vízbe rakom, megsózom, és fedő alatt egyszer felforralom. Leszűröm a krumplit (szárazra), és a sütőt felmelegítem 250 fokra. A krumplit belerakom egy tepsibe, gazdagon meglocsolom olívaolajjal, és bedobom a forró sütőbe. Amíg a krumpli sül, addig lábasban, forró olívaolajban a húspogácsák mindkét oldalát enyhén barnára sütöm. A krumplinak elég 25-30 perc, hogy kellemesen megpiruljon, kivehetjük a sütőből. Só, bors, húspogácsa a tányérra, a krumpli mellé mustár, és falatozzunk boldogan. Na, ez annyira finom volt, hogy másnap este a szállásunkon rögtön elkészítettem. Előtte egy zöldségesnél beszereztem madársalátát, koktélparadicsomot, endíviát, ezeket felszeleteltem, és egy nagy tálba raktam. Gazdagon meglocsoltam olívaolajjal, citromlével. Sóval, borssal és friss kakukkfűvel fűszereztem, majd alaposan összekevertem. Ezt pedig a hús mellé tálaltam. Tanácsok: Forrás:NLC A receptet beküldte: Tobzocska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |