| Walesi húspogácsák receptHúsételek Hozzávalók: 1 nagy szelet kenyér 2 dl erőleves (leveskockából is készülhet) 50 dkg finomra darált borjúhús 10 dkg húsos füstölt szalonna 1 tojás 1-1 csapott kiskanál cukor és só fél mokkáskanál őrölt bors 1 csapott kiskanál currypor 1 púpozott kiskanál paradicsompüré 1 kiskanál Worcester-mártás 1 vöröshagyma 1 kis csokor petrezselyem 1-2 evőkanál liszt 3 dkg vaj Elkészítés: A kenyeret 1,2 deci erőlevesbe áztatjuk, majd ha megpuhult, villával jól összetörjük anélkül, hogy kifacsarnánk. A darált húst, az apróra vágott szalonnát meg a tojást beledolgozzuk. Az összes ízesítőt és fűszert beleszórjuk, a megtisztított, lereszelt vöröshagymával meg a finomra vágott petrezselyemmel együtt. 8 részre osztjuk, egyenként féltenyérnyi pogácsákat formálunk belőlük, majd enyhén lisztbe forgatjuk és kivajazott tepsibe rakosgatjuk. A maradék levesből egy keveset aláöntünk, végül sütőben, közepes lánggal (180 °C) kb. 50 percig sütjük, ha kell, a levesből még öntünk alá. Vajon párolt zöldségekkel tálaljuk, a képen csíkokra vágott narancsszínű paprikával, hámozott mini paradicsommal, hosszúkás szeletekre vágott cukkinivel és csíkokra szelt újhagymával díszítettük. Elkészítési idő: 1 óra 20 perc 1 adag: 2220 kJ, 531 kcal Elkészítési idő: 80 perc Kalóriatartalom: 531 kcal A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |