Tutireceptek.hu fejléc

Snidlinges házi sajt recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
5 pohár natúr joghurt (87,5 dkg),
1-2 gerezd fokhagyma,
1 kis csomag snidling,
só és frissen őrölt bors,
0.5 kk őrölt kömény.

Elkészítés:
1. Az első művelet még 5 percig sem tart. Egy nagy szűrőt kibélelünk valamilyen vékony, laza szövésű textíliával, mondjuk egy patyolattiszta pelenkával, vagy pólóval, és beleöntjük a joghurtot. A szűrőt ráhelyezzük egy nagy keverőtálra, és az egészet 36-48 órára a hűtőbe tesszük. Ezalatt kicsöpög belőle annyi savó, hogy a joghurt sűrűvé, krémszerűvé válik.
2. A második lépés sem rabol el sok időt. A fokhagymát megpucoljuk, finomra zúzzuk, és apróra vágjuk a snidlinget. Ezután mindkettőt a sűrű joghurtkrémbe keverjük, amelyet megsózunk, megborsozunk, és megfűszerezzük őrölt köménnyel. Megvan a sajttésztánk.
3. Néhány mozdulattal kb. 10 centi átmérőjű korongot formálunk belőle, és becsomagoljuk egy újabb pólóba, vagy pelenkába. Minél több réteg fedi, annál jobb. A becsomagolt sajttésztát két vágódeszka közé tesszük, és a tetejére ráfektetünk néhány könyvet. Ne legyenek se túl nehezek, se túl könnyűek: összesen kb. 70 dkg kell.
4. Elérkeztünk az utolsó művelethez, az érleléshez. A bebugyolált, könyvekkel lesúlyozott korongot visszatesszük a hűtőbe, és hagyjuk, hogy 24-36 óra alatt kialakuljon a végleges íze és formája. Olyan kemény sosem lesz, mint mondjuk a trappista sajt, viszont a puha krémsajtnál jóval szikkadtabbra szárad.
5. Ajándékozás előtt a házi sajtot folpackba bugyoláljuk, és beletesszük egy puha, szép dobozba. A dobozt előtte selyempapírral vagy kóccal ki is bélelhetjük.
6. Amíg oda nem adjuk, és persze azután is, hűtőben kel tartani. A joghurt frissességétől függ, hogy mennyi ideig áll el, ezért a készítése előtt érdemes megjegyezni a joghurtos dobozra írt szavatossági időt. Friss pirítóssal és jó borral nagyon kellemes falatoznivaló.
1 sajt lesz belőle.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Snidlinges tojáskrém » Snidlinges gofri » Sajttekercs snidlingesen » Sajtos snidlinges kenyér
» Szója-puffancs » Mûzlis sûtemeny » Csíra vacsira » Kakaós palacsinta máskép
» Csicsókás keksz » Olyan mint a tejbegríz » Cukkinis csirkemell 2. » Dubarry csirke, másképp
» Tökös Lasagne » Inkák ősi eledele » Medvehagymás pesto » Hamis krumplisaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.