Tutireceptek.hu fejléc

Slambuc bográcsban, szabad tűzön recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
15 dkg füstölt szalonna,2 fej vöröshagyma,2 kg burgonya,60 dkg füstölt kolbász,3 paradicsom,3 zöldpaprika,1,5 dl olaj,60 dkg lebbencstészta
1 evőkanál édes-nemes pirospaprika,2 evőkanál ételízesítő,1 teáskanál őrölt cseresznyepaprika

Elkészítés:
Tüzet rakunk. A füstölt szalonnát kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kockára aprítjuk. A kolbász karikára szeleteljük. A paradicsomot, zöldpaprikát megmossuk, gerezdekre vágjuk.A bográcsot a tűz fölé akasztjuk, beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a szalonnát, beletördeljük a lebbencstésztát, és megpirítjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, és beletesszük a burgonyát, megszórjuk az ételízesítővel, borssal, cseresznyepaprikával, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és összeforgatjuk. Hozzátesszük a karikára vágott kolbászt, a megpirított tésztát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, majd egyenletes lassú tűzön, a bográcsot többször megforgatva, kb. 1 óra alatt puhára főzzük. Amikorra elkészül, leve alig marad, a pirított lebbencs megdagad benne és a burgonyával együtt omlós lesz.

Elkészítési idő: 150 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vargányás lecsó bográcsban » Gulyásleves bográcsban » Csülök pörkölt bográcsban » Körömpörkölt bográcsban
» Sertésragu bográcsban » Slambuc » Galyasági pacal bográcsban » Pásztortarhonya bográcsban
» Halpaprikás bográcsban » Lebbencsleves bográcsban. » Babgulyás bográcsban » Burgonyaleves bográcsban
» Gombapaprikás bográcsban » Betyár tarhonya bográcsban » Jamie Oliver után szabadon » Aratóleves bográcsban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.