| Sertéstarja savanyúkáposztával receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 600g füstölt tarja 2 fej vöröshagyma 2 babérlevél 1 teáskanál köménymag 1/2 teáskanál kakukkfű 1 evőkanál enyhén csípős mustár 750g savanyúkáposzta Elkészítés: A tarját feltesszük főzni úgy,hogy a víz teljesen elfedje.Meghámozzuk a hagymát,karikákra vágjuk,majd a fűszerekkel együtt a vízbe tesszük. A húst felforraljuk,majd fedő alatt gyenge tűzön főzzük.40 perc múlva a hús levét leöntjük úgy,hogy még kb.1,25 dl maradjon rajta.A leöntött levet esetleg leveshez felhasználhatjuk. A húst felszeleteljük. A savanyúkáposztát beletesszük a húslébe,erre ráhelyezzük a hússzeleteket,és lefedve készre pároljuk.Fűszerezzük és tálaljuk. Tanácsok: A forralás erős tűzön,a párolás gyenge tűzön történjen. Mi illik hozzá?-petrezselymes sós burgonya,vagy:készíthetünk zöldborsópürét fele burgonyából és fele zöldborsóból.A sós burgonya helyett ezt a pürét fele-fele arányban tejjel és tejszínnel elkeverjük,és egészen finomra felverjük. Fagyasztva eltartható 3 hónapig! Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |