| Rizses csirke receptHúsételek Hozzávalók: 60-80 dkg-os csirke, 4 kanál olaj, 2 kisebb szál petrezselyem, 3 szál kisebb sárgarépa, 1 csokor petrezselyemzöld, bors, 25-30 dkg rizs. Elkészítés: A feldarabolt, besózott csirkét 3 evőkanál olajon megfuttatjuk a karikára vágott petrezselyemmel, répával. Meghintjük borssal, petrezselyemzölddel, és 1 dl vizet öntünk alá. Fedő alatt félig puhára pároljuk. Egy edényben 1 kanál olajon a megmosott, lecsurgatott rizst néhány percig hevítjük, de nem pirítjuk, majd a húshoz keverjük. Felöntjük a rizs kétszeresének megfelelő meleg vízzel, ízlés szerint sózzuk. Fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |