| Sertéssült ananászos rizzsel receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb 3 evőkanál olaj 1 gerezd fokhagyma 2 evőkanál szójaszósz csipetnyi pirospaprika Az ananászos rizshez: 40 dkg ananász 1 hagyma 15 dkg thai rizs 2 evőkanál olaj 1 gerezd fokhagyma csipetnyi cukor 3 dl tej 10 dkg kókuszreszelék 5 dkg mogyoró 1 kávéskanál koriandermag őrölt bors Elkészítés: A húst vékony szeletekre vágjuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk az olajat, a zúzott fokhagymát, a szójaszószt és a pirospaprikát. Összekeverjük, folpackkal lefedjük és 1 órára hűtőbe tesszük. A kókuszreszeléket a tejben 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Az ananászt apróra vágjuk, a hagymát meghámozzuk és felaprózzuk. A rizst az olajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a zúzott fokhagymát, az ananászt, a cukrot, a kókuszos tejet és borssal megszórjuk. Lefedjük és kislángon, fél óráig főzzük, ha szükséges, időnként kevés forró vízzel feltöltjük. A húst folyamatosan kevergetve, aranyszínűre pirítjuk. A mogyorót és a koriandermagot világosra pirítjuk. A főzés vége előtt 2 perccel hozzáadjuk a rizst. Külön-külön meleg tálba tesszük a húst és rizst, úgy kínáljuk. Én áfonyalekvárral tálaltam. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |