| Ananászos pulykamellfilé receptHúsételek Hozzávalók: 1 nagy pulykamellfilé 1 konzerv ananász lecsepegtetve 4-5 ek liszt kevés olaj só őrölt fehér bors 1 dl ananászlé 3 ek citromlé 2 dl száraz fehérbor 1 kk kristálycukor Elkészítés: A lebőrözött melleket szárazra törölgetjük és egyenlő nagyságú, kisebb csíkokra vágjuk. Meghempergetjük a húsokat a lisztben, és kevés olajon egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk őket, közben sózzuk, borsozzuk. Ha kész (nem kell teljesen készre sütni, csak legyen már színe), hozzáöntjük az ananászlevet, a lecsepegtetett ananászkockákat, a citromlevet, a bort, a cukrot. Jól elkeverjük, sózzuk, majd fedő alatt puhára főzzük. Párolt rizzsel tálaljuk. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |