| Túrótorta rizzsel receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: 2 tojás 2 ek liszt 2 ek cukor csapott kávéskanál sütőpor vagy szódabikarbóna A rizses túrókrémhez: 1 zacskó gyors rizs 50 deka túró 25 deka tejszínes sajtkrém 15 deka porcukor 1 citrom 2 deci tejszín vanília 1 zacskó instant zselatin fix Elkészítés: A sütőt előmelegítem 160 fokra. Egy 24 cm átmérőjű tortaforma belsejét kivajazom, kilisztezem. Amíg előkészítjük a hozzávalókat, a rizst feltesszük főni. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd hozzákeverjük a cukrot, a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. Az ebből kapott nyers tésztát beleöntjük a sütőformába és kb 13-18 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor megsüt, kivesszük a sütőből és félretesszük - a sütő kikapcsolása után se hagyjuk benn a piskótát, mert a forróságban könnyen odaéghet! Amíg a piskóta sül, elkészítjük a túrókrémet. Mostanra a rizs már bizonyára elkészült. Vegyük ki a forró vízből, jól csöpögtessük le és hűtsük langyosra - ne tegyük forrón a túrókrémbe! A túrót kikeverjük a krémsajttal, a cukorral, egy citrom reszelt héjával, a vaníliával és legvégül az instant zselatin fixet. Ezután keményre verjük a tejszínt. Pár pillanat múlva megcsodálhatjuk a remekművünket! A túrókrémet, a tejszínhabot és a rizst egymásba forgatjuk, és ráöntjük a már kihűlt piskótánk tetejére. Ezután betesszük a hűtőbe vagy mélyhűtőbe. A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |