| Ananászos sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg vaj 4 tojás 30 dkg cukor 20 dkg liszt ananászkonzerv 2 evőkanál rum a sütéshez kevés vaj Elkészítés: Kislángon felolvasztjuk a vajat, majd hűlni hagyjuk. A tojásokból és 20 dkg cukorból elektromos habverővel habot keverünk, majd hozzáadjuk a lisztet és a vajat. Addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk. A maradék cukorból fél deci vízzel világos karamellt készítünk, felforraljuk, majd beleöntjük a kivajazott tortaformába. Lecsöpögtetjük az ananászkarikákat, és a tortaformába, a karamellre szorosan egymás mellé lerakjuk. Ráöntjük a tésztát, és forró sütőben kb. 45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Amíg sül a tészta, az ananász levét összekeverjük a rummal, és a kész, kisült tészta mellé csészében tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: suzy1983 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |