| Ananászos muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: 60 dkg liszt 22 dkg cukor 3 dkg sütõpor (2 csomag) 1 cs. vaniliás cukor 4 tojás 0,5 dkg só 6 dl tej 3 ek. citromlé 20 dkg vaj 1 pohár joghurt 20 dkg friss ananász Elkészítés: Elõször a cukrot habosra kikeverjuk a vajjal, majd ehhez adjuk a többi folyékony hozzávalót (tojás, joghurt, citromlé, tej). A lisztet összekeverjük a sütõporral, vaniliás cukorral és sóval. Ehhez a száraz keverékhez adjuk az apró darabkákra vágott ananászt. Sütés elõtt a formákat kivajazzuk, kilisztezzük, és a hozzávalókat óvatosan összekeverjük. 130-150 fokon, légkeveréssel süssük. Tanácsok: 1. A sütõt mindig melegítsük elõ. 2. Az elsõ 15 percben ne nyissuk ki a sütõt, különben a muffinok összeesnek. 3. Lassan süssünk 4. Ha marad üres lyuk a formában, töltsük meg vízzel. 5. A muffin akkor van készen, ha a teteje aranybarna, (kakaótartalomtól függõen sötétebb) és ha beledugunk egy fogpiszkálót, nem ragad rá a tészta. 6. kb. 5 percig hagyjuk hûlni a muffinokat, mielõtt kivesszük a formából. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |