| Sertéspaprikás bográcsban, tarhonyával receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg. sertéslapocka, 25 dkg. apróra vágott vöröshagyma, 1 kávéskanál őrölt bors,2 evőkanál pirospaprika, só, 1 cső erős zöldpaprika, 15 dkg. szárított tarhonya, 1 evőkanál ételizesítő, vagy 2 db. leveskocka. Elkészítés: A sertéshúst felkockázzuk, hasonlóképen a zöldpaprikát is. A bogrács aljára szórjuk a hagymát, rárakjuk a húst, majd sózzuk, borsozzuk és végül rászórjuk a pirospaprikát is. Az egészet felöntjük vízzel úgy, hogy jól ellepje. Amíg fő elkészítjük a tarhonyát, de célszerűbb kész tarhonyát használni. Ha a hús kellően megpuhult beletesszük a tarhonyát, az ízesítőket és készre főzzük. Utólag is ízesíthetjük. Friss salátával kínáljuk. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |