| Sertésborda karfiolpaprikással receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg sertéskaraj 60 dkg karfiol 2 dl tejföl sütőmargarin liszt 1 fej vöröshagyma fűszerpaprika fűszerkeverék Elkészítés: A karajt felszeleteljük, klopfolóval kicsit megütögetjük, a fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük, kicsit állni hagyjuk. Lisztbe forgatjuk, majd a felhevített margarinon mindkét oldalát pirosra sütjük; félretesszük. A visszamaradt zsiradékban az apróra vágott hagymát megpirítjuk, meghintjük fűszerpaprikával, és felöntjük 3-4 dl vízzel. A bordákat a pörköltalapba tesszük, és néhány percig pároljuk. Hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, és óvatosan rázogatva készre pároljuk. Tejfölös habarással sűrítjük, és még néhány percig lassan forraljuk. Tálaláskor a karfiolpaprikást és a bordákat egymásra halmozzuk, és burgonyapürével kínáljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |