| Sertésborda gombapaprikással receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg sertéskaraj 10 dkg húsos szalonna 20 dkg gomba 2 db zöldpaprika 2 db kisebb paradicsom 1 fej vöröshagyma 1 csokor petrezselyemzöld 2 dl tejföl 2 ek. liszt 1 ek. olaj pirospaprika, só Elkészítés: A kis kockákra vágott szalonnát erősen kisütjük, kevés felhevített olajon. A szalonnapörcöt leszűrjük, és félre tesszük. A karajt felszeleteljük, fólia alatt kiklopfoljuk, megszórjuk kevés sóval, és lisztbe forgatjuk. A bordák mindkét oldalát pirosra sütjük,a felhevített szalonnazsírban. A bordákat félretesszük, a visszamaradt zsiradékban, megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát. Meghintjük pirospaprikával, majd kevés vízzel felöntve kiforraljuk. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, a szalonnapörcöt, a szép egyenletesen kis darabokra vágott paprikákat és paradicsomokat, beletesszük a bordákat majd kevés sóval ízesítve pároljuk.Végül tejfölből és lisztből készült habarással sűrítjük.Tálaláskor a bordákat tányérra helyezzük galuskával körítjük, majd ráhalmozzuk a paprikás gombamártást.Tejföllel, paprikával, paradicsommal és finomra vágott petrezselyemmel díszítjük. Jó étvágyat! A receptet beküldte: Kicsivuk Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |