Tutireceptek.hu fejléc

Sertésborda gombapaprikással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
10 dkg húsos szalonna
20 dkg gomba
2 db zöldpaprika
2 db kisebb paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 dl tejföl
2 ek. liszt
1 ek. olaj
pirospaprika, só

Elkészítés:
A kis kockákra vágott szalonnát erősen kisütjük, kevés felhevített olajon. A szalonnapörcöt leszűrjük, és félre tesszük. A karajt felszeleteljük, fólia alatt kiklopfoljuk, megszórjuk kevés sóval, és lisztbe forgatjuk. A bordák mindkét oldalát pirosra sütjük,a felhevített szalonnazsírban. A bordákat félretesszük, a visszamaradt zsiradékban, megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát. Meghintjük pirospaprikával, majd kevés vízzel felöntve kiforraljuk. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, a szalonnapörcöt, a szép egyenletesen kis darabokra vágott paprikákat és paradicsomokat, beletesszük a bordákat majd kevés sóval ízesítve pároljuk.Végül tejfölből és lisztből készült habarással sűrítjük.Tálaláskor a bordákat tányérra helyezzük galuskával körítjük, majd ráhalmozzuk a paprikás gombamártást.Tejföllel, paprikával, paradicsommal és finomra vágott petrezselyemmel díszítjük. Jó étvágyat!


A receptet beküldte: Kicsivuk


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sertésborda Karcsi módra » Pálffy-sertésborda » Milánói sertésborda » Bakonyi sertésborda 2.
» Hargitai sertésborda » Emeletes Sertésborda » Sertésborda hentes módra » Brabanti sertésborda
» Sertésborda karfiollal » Sertésborda töltve. » Pikáns sertésborda » Sertésborda Paksa módra
» Svájci sertésborda » Részeges sertésborda » Temesvári sertésborda » Bakonyi sertésborda


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.