| Sertésborda csőben sült póréhagymával (karcsúsító fogás) receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet egyenként kb. 12 dkg sertésborda, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj a sütéshez, 4 tk. zöld bors, 50 dkg póréhagyma, 0,5 l marhahúsleves 4 dkg vaj v. margarin, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 1 tk. édes-nemes pirospaprika, 40 dkg rizs, Elkészítés: A rizst sós vízben puhára főzzük, és melegen tartjuk. A sertésbordákat besózzuk, borsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük, és forró olajban mindkét oldalát szép barnára sütjük. Kiszedjük és melegen tartjuk. A visszamaradt olajban a zöld borsot rövid ideig pirítjuk, majd elosztjuk a húsokon. A póréhagymát tetszés szerinti darabokra vágjuk, majd az egyik végét keresztalakban félig bevágjuk, a húslevesben puhára főzzük. A póréhagymát egy tepsibe rakjuk, megszórjuk reszelt sajttal - ettől csőben sült -, és előmelegített sütőben, 250-300 C-fokon átsütjük, kivéve azonnal meghintjük sóval, borssal és pirospaprikával. A melegen tartott húst elrendezzük a rizsen, ráfektetjük a póréhagymát, majd vajjal meglocsolva azonnal tálaljuk. 1 adag: 470 kcal A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |