| Csőben-csirke receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé kb. 3-4 dl tej 4-5 gerezd fokhagyma só liszt só feketebors pici olaj a sütéshez 4 dl tejföl 20-25 dkg reszelt trappista sajt 1 doboz(2 dl) fõzõtejszín só fehérbors õrölt szerecsendió pici liszt 1 tojássárgája Elkészítés: 1-2 napra beáztatjuk a szeletekre vágott csirkemellet sós fokhagymás tejbe. Lecsöpögtetjük a húst, majd sós feketeborsos lisztbe forgatjuk és kevés forró olajon hirtelen(!) pirosra sütjük. Nem szabad lassan átsütni, mert száraz lesz! Ha kész a csirke, egy tûzálló tálba, vagy tepsibe 2 rétegben lerakjuk. Egy pici (1 ek) lisztet kikeverünk tejszínnel csomómentesre majd hozzáadjuk a tojássárgát és azzal is jól kikeverjük. Ehhez a masszához még hozzáadjuk a tejfölt, a sajtot és a fûszereket. Ezzel a szósszal nyakonöntjük a csirkét, majd fedõ nélkül kb. 200-220 fokon pirosra sütjük a tetejét. Mindenféle finom köret illik hozzá, különösen a vajas párolt zöldség. A receptet beküldte: Tikky Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |